Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

30-åring anhållen för bombhoten

Mannen sa att han hade skjutvapen och handgranater. Han tänkte spränga en bro. Om polisen försökte hindra honom skulle han skjuta dem.

Flera gånger under torsdagskvällen ringde han till SOS Alarm med sina bombhot. Mannen hade dock inga skjutvapen.

Den 30-årige mannen är nu anhållen, misstänkt för grovt falskt larm, hot mot tjänsteman och rattfylleri.

Annons

Tågtrafiken förbi Gävle stoppades på torsdagskvällen på grund av bombhotet. Det första kom vid 21.30-tiden. Hoten lämnades från en mobiltelefon. Med hjälp av pejling kunde mannen lokaliseras till Bomhus.

Flera polispatruller skickades dit, området spärrades av och tågen stoppades. Vid 23-tiden upptäcktes den misstänkte mannen och hoppade då in i en bil.

– Han körde en Skoda mot en polisbil som stod som blockering över Furuviksvägen. Då stannade han och backade tillbaka och försvann sedan till fots in i ett skogsområde, säger polisens presstalesman Mikael Hedström.

Efter en kortare stunds letande med polishund greps mannen vid 23.30-tiden utan dramatik. Det visade sig vara en 30-årig man väl känd av polisen i samband med bland annat drogrelaterade brott. Han var berusad på torsdagskvällen.

Mannen har inget vapentillstånd och ingen bomb eller annat vapen hittades. Avspärrningarna kunde hävas och tågtrafiken kom i gång igen.

Under natten till fredagen har mannen förhörts och är sedan tidigt i går morse anhållen.

Vilket motiv mannen ska ha haft var i går ännu oklart.

– Han vägrar uttala sig och därför har åklagaren lämnat in en begäran om offentlig försvarare, säger Mikael Hedström.

Mer läsning

Annons