Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

300 slöt upp i tåget mot nedskärningar

/
  • Uppemot 300 personer slöt i går kväll upp i fackeltåget mot de planerade neddragningarna inom omvårdnadsförvaltningen.

– Det får vara nog med besparingar nu.

Det sa Kommunals Gävleordförande på Stortorget i går kväll efter att ha lett ett fackeltåg från Södermalmstorg i protest mot de planerade nedskärningarna inom omsorgen.

Annons

Uppemot 300 personer slöt upp i tåget.

– Det här manifestet har spridit sig. Förutom allmänheten har vi med oss PRO, fackförbundet Vision och Vårdförbundet. Vi måste värna våra medlemmar nu och det känns bra att vi har så mycket stöd, sa Marie Sterner, styrelseledamot i Kommunals Gävlesektion.

Konsekvenserna av nedskärningarna är färre anställda som får jobba mer, med tuffa scheman och stress som följd. Samtidigt blir de äldre som behöver omsorg fler.

– Anhöriga ska kunna gå till jobbet på morgonen och vara trygga i att de äldre har det bra och får den omsorg de behöver. Vi kan inte ha det så här längre, sa Gerd Högström.

Den 12 december, på måndag, kommer en namninsamling mot neddragningarna att lämnas över till kommunalråden Carina Blank, S, eller Per Johansson, S, före kommunfullmäktiges budgetmöte samma dag.

Mer läsning

Annons