Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

33-åring frias gång på gång

Förra året släpptes förre Solidosledaren från det fleråriga fängelsestraffet som blev resultatet av konflikten med Outlaws.

Sedan dess har han häktats och släppts fri upprepade gånger.

Annons

Den 3 december förra året dömdes han till fängelse i ett år av Gävle tingsrätt för ett omskrivet frihetsberövande.

En polispatrull hade stannat till vid en bensinmack i slutet av september för att prata med den förre Solidosledaren och hans högra hand, en 35-årig Sandviksbo. Plötsligt vinglade en svårt medtagen 26-åring upp ur bagageutrymmet till männens bil och tiggde om polisskjuts från platsen.

Hovrätten rev upp domen. Mannen hävdade att färden i bagageutrymmet var frivillig, och rätten ansåg att så kunde vara fallet.

Förre Solidosledaren och den medåtalade 35-åringen släpptes fria den 4 februari i år. Tre dagar senare greps och anhölls de på nytt, misstänkta för att ha skjutit en knästående 26-åring genom låret och vaden i en källare i Sandviken.

Men 26-åringen hävdade att han blivit skjuten av okända män som hoppat ut från en ”rishög” till bil. Männen släpptes ur häktet.

Två månader senare, 24 april, kontaktade 26-åringen Gävlepolisen och berättade att han ville ”lägga korten på bordet”.

Han pekade ut den förre Solidosledaren som skytten. Enligt 26-åringen var motivet att han hade tackat nej till förre Solidos- ledarens erbjudande – att få en plats på botten av hierarkin i den Bandidosavdelning som planerades i Gävle.

Solidosledaren häktades på nytt. Han ställdes inför rätta i tingsrätten. Men åklagare Christer Sammens och utredarnas glädje över att någon vågade vittna mot förre Solidosledaren förbyttes i besvikelse då rätten avkunnade sin friande dom.

Det kunde inte uteslutas att 26-åringen misstagit sig eller vittnat falskt, ansåg tingsrätten.

Fem dagar efter att tingsrätten släppt förre Solidosledaren fri anhölls han av Uppsalapolisen som misstänkt för att ha knivskurit en Älvkarlebybo i 20-årsåldern.

Han släpptes fri, åklagaren ansåg inte att det fanns tillräckliga skäl för häktning.

När den här artikeln skrivs sitter den 33-årige förre Solidosledaren anhållen som medmisstänkt för en brutal krogmisshandel i Hofors under helgen.

Under eftermiddagen hålls häktningsförhandling.

Mer läsning

Annons