Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

34 nya hus planeras i södra Lindbacka

/
  • Lindbacka växer. 34 radhus och kedjehus ska byggas på Rallarrosvägen i södra Lindbacka.

Gatan är redan på plats och heter Rallarrosvägen.

Nu köper hustillverkaren Trivselhus delar av marken för att bygga 34 nya bostäder i södra Lindbacka.

Annons

Gävle växer så det knakar. GD berättade i april 2011 att spaden snart skulle sättas i marken för Gävles nya bostadsgata Rallarrosvägen som ligger norr om Bönavägen, i närheten av golfbanan.

Under 2011 har kommunen färdigställt vägen och nu är det dags att börja anlägga tomter och bygga hus. Trivselhus har bett att få köpa marken längs den södra halvan av Rallarrosvägen, totalt drygt 15 600 kvadratmeter.

– Vi har för avsikt att bygga 34 radhus och kedjehus där, säger säljaren Hans Andersson.

Rallarrosvägen blir fortsättningen på det relativt nybyggda bostadsområdet Lindbacka och kallas följaktligen för Lindbacka Södra. Trivselhus har även byggt 39 av de 48 andra husen i Lindbacka.

– Det har gått så bra att vi vill fortsätta. Vi kommer troligen att upprätta några visningshus och sedan bygga efter hur stor efterfrågan är, säger Hans Andersson.

Han har svårt att säga hur lång tid det kommer att ta innan alla husen är färdigbyggda och sålda.

– Men det kommer nog inte att gå jättefort med tanke på hur konjunkturen ser ut nu. Det är lite oroligt och folk kanske drar sig för stora investeringar, säger han.

Trivselhus köper marken av kommunen för 6,2 miljoner kronor. Försäljningen väntas godkännas av kommunstyrelsen den 24 januari.

Mer läsning

Annons