Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

42-åring åtalad för elva brott

En 42-årig man från Gävle åtalas för sammanlagt elva brott.

Annons
Under nästan ett års tid misstänks han för att flera gånger ha trängt sig in i exflickvännens bostad - natt som dag, mot hennes vilja.
Åklagaren betraktar det som grovt hemfridsbrott som har resulterat i att kvinnan blivit rädd för att sova hemma, fått huvudvärk, magont och blivit tvungen att börja äta sömntabletter.
Enligt åklagaren har 42-åringen stulit bland annat tv och video från sin exflickvän. Han misstänks även ha överträtt besöksförbud och misshandlat henne.
I början av augusti misstänks 42-åringen ha rånat, hotat och misshandlat en man på pengar och föremål för sammanlagt 20 000 kronor.
Han misstänks för ytterligare ett rån i Boulognerskogen i augusti. Några dagar senare misstänks han ha försökt stjäla en plånbok av en berusad man vid Domus i centrum.
Mellan den 11 och 23 september misstänks han ha gjort sig skyldig till sammanlagt fem grova stölder då han stulit plånböcker.
Mannen har varit häktad sedan den 27 september. Under sin tid i häktet drog han på sig ytterligare en åtalspunkt genom misstänkt hot av en arrestvakt.

Mer läsning

Annons