Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

46-åring köpte sex av barn

Ett års fängelse. Det blev domen för den 46-årige man som vid ett stort antal tillfällen köpte sex av fyra olika flickor under 18 år.

Som betalning fick flickorna hasch, alkohol, skjuts eller låna en lägenhet.

Annons

Mannen förnekar samtliga gärningar. Han har dock medgett att han träffat flickorna enstaka gånger men hävdar att han inte haft sex med någon av dem och att han varken försett dem med hasch eller alkohol.
Men Gävle tingsrätt anser att mannens uppgifter är "mindre verklighetstrogna" medan de fyra flickornas berättelser är trovärdiga och överensstämmer sinsemellan när det gäller detaljer om tillvägagångssättet. Dessutom har mannen skickat en mängd sms som innehåller uppenbara sexuella anspelningar och de har 46-åringen inte kunnat förklara. En mamma till en av flickorna berättade under rättegången, som avslutades för en vecka sedan, hur dotterns vanor och beteende förändrades och att det var uppenbart att hennes dotter bar på en tung hemlighet.
Rättegången har, av hänsyn till flickorna, hållits bakom stängda dörrar.
Sexköpen sträcker sig i tid från 2007 till våren 2010. Mannen har dels haft samlag med flickorna, dels förmått dem att utföra oralsex på honom. Mötesplatserna har varit i en bil, på en arbetsplats eller i en lägenhet. En av flickorna förmåddes under två års och vid ett stort antal tillfällen ha sex med mannen. I ersättning fick hon hasch, alkohol och tabletter.
Mannen döms nu för köp av sexuell handling av barn och köp av sexuell tjänst.

Mer läsning

Annons