Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

54-åring nedslagen och rånad

/
  • Mannen befann sig vid Sätraängarna när gärningsmännen gick till attack i fullt dagsljus mellan klockan 16.45 och 17.10.

Den 54-årige mannen befann sig vid Sätraängarna i söndags när han utsattes för en brutal rånmisshandel av ett gäng med unga män.
Efter att de slagit mannen till marken drog de av honom hans jacka.

Annons

Mannen ska själv ha tagit sig till Gävle sjukhus akutavdelning på kvällen. Han talade om för personalen att han rånats vid Sätraängarna, vid 17-tiden.

– Han berättade att en av gärningsmännen gett honom ett knytnävsslag över högra kinden, som även träffade munnen och näsan, säger Mikael Hedström, talesman för Gävlepolisen.

Mannan föll till marken, och förstod att prövningen ännu inte var över.

– Fler gärningsmän anslöt. De vände över honom på mage, och plockade på sig hans tillhörigheter: nästan 2 000 kronor i kontanter, mobiltelefon, busskort och mannens läderjacka. De sparkar sedan mot hans rygg, säger Mikael Hedström.

Gänget försvann därefter springande från platsen. Mannen beskriver dem som ungdomar, och att de var mellan fem och sex stycken till antalet.

Ett flertal av mannens tandproteser ska ha lossnat till följd av misshandeln, han ska även ha fått en misstänkt fraktur på näsbenet.

Tips och iakttagelser angående misshandeln kan lämnas till polisen på nummer 11414.

Mer läsning

Annons