Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

692 jobb lockar dem till fjällen

/
  • Gävletjejerna Moa Börjesson och Linnea Hultgren letar efter ett säsongsjobb i fjällvärlden. Här pratar de jobbutsikter med Stefan Olsson i Ramundbergets monter.
  • – Vi letar efter naturliga servicemänniskor som tycker om att vara i fjällen, säger Göran Lööf, rekryterare på Ramundberget som har 100 tjänster att tillsätta inför skidsäsongen.

692 lediga tjänster ska tillsättas.

20-åriga Moa Börjesson söker jobb på Ramundberget.

– Lekledare på Lillramis vore drömmen, säger hon.

Annons

17 arbetsgivare är på miniturné för att rekrytera säsongsarbetare till fjällen. Sammanlagt handlar det om nästan 700 jobb i Sverige plus ett par tusen utomlands.

Skidinstruktörer, vaktmästare, städpersonal, butiksbiträden, pistmaskinsförare, liftskötare, kockar, bartendrar – anställningsbehovet är stort inför den kommande skidsäsongen.

Moa Börjesson köar till Ramundbergets monter.

– Jag har varit på semester där flera gånger, det är fint och bra personal. Här i Gävle jobbar jag som förskolevikarie och vill gärna säsongsjobba i fjällen som lekledare och hjälpa barnen med skidor och bobbar i backen, säger hon.

Kompisen Linnea Hultgren, 21 år, har stått vid chokladhjulet i Furuvik i sommar. Nu är hon på jakt efter ett nytt säsongsjobb.

– Det är sälj och service jag är intresserad av. Jag skulle gärna prova på att jobba i receptionen i någon fjällanläggning, säger hon.

Mer läsning

Annons