Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

79-årig misstänkt pedofil ertappades halvnaken

GÄVLEI går åtalades en man som misstänks för att flera gånger ha våldtagit en flicka.Med sina 79 år är mannen den äldste som hittills i år har åtalats för övergrepp på barn.

Annons
Misstankarna väcktes när flickans mamma ertappade 79-åringen i samband med ett av hans många misstänkta övergrepp, berättar åklagaren.
Gävlebon, som suttit häktad sedan den 5 september, nekar till alla anklagelser - inklusive det misstänkta övergreppet som avbröts av flickans mamma.
- Min klient har en annan förklaring till att han stod där i sin bara särk, säger Lars Stålberg, 79-åringens försvarsadvokat. Han säger att han kom från duschen.
Men det tror inte åklagare Ann-Marie Sjöberg på. Enligt henne har mannen under cirka två års tid våldtagit flickan i sin lägenhet. Totalt handlar det om ett tiotal grova våldtäkter plus ytterligare tillfällen då han ska ha haft sexuellt umgänge med henne. När övergreppen började var flickan runt sex år, enligt åtalet.
Trots att det inte finns någon teknisk bevisning och trots att mannen helt nekar till brott, väljer Ann-Marie Sjöberg att väcka åtal.
- Jag tror och hoppas på att det ska gå att styrka brotten med hjälp av flickans och mammans berättelser, säger Ann-Marie Sjöberg.
Flickan och mannen är inte släkt.

MARIAM NARAGHI

Mer läsning

Annons