Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

80-åring träffad av långtradare

En man i 80-årsåldern körde i diket för att undvika en kollision med en långtradare.
En timme senare träffades han av släpet från en annan sladdande långtradare.
– Han blev helt begravd, säger en man som blev vittne till olyckan.

Annons

Dikeskörningen inträffade vid halv tio i går förmiddag i en så kallad s-kurva i höjd med Stav på väg 56 strax söder om Främlingshem. Vid kurvan fick en äldre man som körde en personbil möte av en sladdande långtradare och såg ingen annan utväg än att styra av vägen och köra ner i diket för att undvika en kollision. Polisen kom till platsen och kunde då konstatera att mannen inte var skadad.

En bärgningsbil kom till platsen för att frakta bort mannens bil. När poliserna stod och pratade med honom kom ytterligare en långtradare körande. Chauffören fick då sladd i exakt samma kurva där den andra långtradaren hade börjat sladda.

– Han måste ha kört för snabbt med tanke på det väglag som var. Annars hade han ju inte börjat sladda, säger vittnet.

Långtradarens släp började kränga. Till slut fick långtradaren ställ och släpet for sedan i full fart mot den plats där mannen stod och pratade med polisen om dikeskörningen. Poliserna hann undan men den gamle, som inte var lika snabb, träffades därför av släpet.

Enligt polisens vakthavande befäl Daniel Mathsson träffades den gamle mannen av last från släpet och han ska därför ha fått krosskador på fötterna eller på underbenen. Vittnet som GD talat med säger dock att det såg ut som om mannen blev helt begravd under släpet.

– Efter att släpet åkt ner i diket trillade det över honom, säger mannen, som vill vara anonym.

Han säger att flera personer blev vittnen till olyckan eftersom framkomligheten på vägen var begränsad.

– Många blev chockade nr de såg att släpet trillade över mannen, säger vittnet.

Polisen blev därför tvungen att tillkalla en ambulans som körde den gamle mannen till Gävle sjukhus. Landstinget har meddelat att mannen, som inte bor i Gävleborgs län, fick en allvarlig skada men tillägger att den inte är livshotande.

Polisen har nu inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik. Ärendet kommer att utredas av trafikpolisen i Gävle som ska höra de inblandade i dag.

Mer läsning

Annons