Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åkerianställd avslöjad som dieseltjuv

En anställd togs i april på bar gärning av åkeriägaren när han fyllde sin egen farmartank med företagets diesel. I onsdags dömdes han till villkorlig dom och 70 dagsböter.

Annons

Vid två tillfällen inom loppet av en vecka stal mannen diesel av sin arbetsgivare, den första gången 600 liter och den andra gången 200 liter.

Åkeriägaren hade märkt att stora mängder diesel stulits och bestämde sig därför att, tillsammans med sin fru och svärfar, vakta företagsområdet nattetid.

Under natten till den 18 april blev han uppringd av sin fru som berättade att obehöriga var inne på området. Han begav sig dit och ertappade då den anställde mannen, som hade en pump som drevs med bilbatterier. Dieseln han stal gick till en större plastdunk på ett släp till hans bil.

Tjuven, som är i 60-årsåldern, hölls kvar till polis kom till platsen. Mannen avskedades efter händelsen. Han erkänner stölderna och säger att anledningen var att företaget, enligt hans mening, lurat honom på arbetstimmar och gett honom mindre lön än han borde ha fått.

Mer läsning

Annons