Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Aktieägartillskottet var ingen skuld”

Det omstridda tillskottet till Furuviksparken var i går åter uppe till debatt i kommunfullmäktige. Per-Åke Fredriksson, FP, anklagade Carina Blank, S, för att än en gång försöka undvika att svara på hans interpellation.

Annons

När fullmäktige i december 2010 strök villkoret för återbetalning av kommunens aktieägartillskott på 6,5 miljoner kronor till Furuviksparken hade revisorerna redan inlett en granskning av ärendet. I en interpellation har oppositionsrådet Per-Åke Fredriksson frågat varför kommunalrådet Carina Blank inte informerade fullmäktige om det.

Två gånger har Carina Blank skjutit på att svara med hän- visning till att en konsult varit inkopplad på ärendet. Men i går var hon beredd att uttala sig.

– Det är inte min sak att informera om vad kommunrevisionen håller på med. Vi har inte alltid samma uppfattning, sa hon.

Men Per-Åke Fredriksson tyckte inte att det var svar nog.

– Varför valde du att inte informera oss? upprepade han, nu uppbackad av Lars Beckman, M.

Men Carina Blank stod fast vid att hon inte hade någon informationsplikt.

– Allt jag hade fått var en fråga från revisorerna om jag ansåg att styrelsen hade rätt beslutsunderlag. Men om styrelseledamöterna inte har det, vem ska då ifrågasätta det om inte de själva? sa hon.

– Man kan välja att informera eller inte, kontrade Per-Åke Fredriksson.

Under debatten kritiserade Carina Blank att Per-Åke Fredriksson kallade det villkorade aktieägartillskottet för ”skuld”.

– Det var aldrig avsikten att vi skulle få tillbaka pengarna, sa hon och menade att villkoret snarare fanns där för att garantera parkens fortlevnad.

Mer läsning

Annons