Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldre man träffad av långtradarlast

Föraren körde i diket för att undvika en kollision med en långtradare.
Som om det inte vore nog träffades han sedan av lasten från en annan sladdande långtradare.
– Han blev helt begravd, säger en man som blev vittne till olyckan.
Mannen som är i 80-årsåldern vårdas nu på sjukhus.

Annons

Den första olyckan inträffade vid halv tio i förmiddags på väg 56 i höjd med Främlingshem. Föraren som är i 80-årsåldern fick möte av en sladdande långtradare och såg ingen annan utväg än att styra sin bil ner i diket. Polisen kom till platsen och kunde då konstatera att mannen inte var skadad.

En bärgningsbil kom till platsen för att frakta bort den gamle mannens bil. När poliserna stod och pratade med honom kom ytterligare en långtradare körande. Långtradarchauffören fick sladd i exakt samma kurva som den andra långtradaren.

Släpet krängde till vilket gjorde att lasten flög av från släpet i rikting mot den plats där mannen stod. Poliserna hann undan men den gamle som inte var lika snabb begravdes av bröd och plastbackar.

– Poliserna hann kasta sig undan, men det gjorde inte han riktigt. Han träffades av last från släpet och fick krosskador på fötterna, säger polisens vakthavande befäl Daniel Mathsson.

 

Den andra olyckan gjorde att polisen tillkallade en ambulans som fick föra mannen till Gävle sjukhus. Landstinget har meddelat att han mannen, som inte bor i Gävleborgs län, fick en allvarlig skada men tillägger att skadan inte är livshotande.

Polisen har nu inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik. Ärendet kommer att utredas av trafikpolisen i Gävle som ska höra de inblandade på måndag.

Mer läsning

Annons