Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alternativ till fritidsgården

GÄVLEPå fredag öppnar en ny biljardhall i Gävle.

Annons
Sju bord, kafeteria och massor av arkadmaskiner ska locka ungdomar till lokalen på Norra Köpmangatan.
Ägaren Noor Abdo ser Mr Biljard, som hallen heter, som ett alternativ till fritidsgården.
-Vi måste ta hand om de som inte dricker. De under 18 som inte kan komma in någonstans. De kan komma hit och ha kul, säger han.
Han har satsat på generösa öppettider för att locka många besökare.
Biljardhallen ska vara öppen till midnatt alla dagar utom fredag-lördag. Då tänker han hålla öppet ända till klockan två.
Än återstår en hel del att göra i lokalen. Det är kalt på väggarna, och kafédelen saknar möbler. Innanför en glassdisk står kartonger med elektronik och glasstrutar huller om buller. Det ser ut att vara lite för mycket att hinna med fram till fredag, men Noor Abdo är på toppenhumör.
-Jag arbetar natt och dag, men det kommer att bli klart, säger han.

Arkadmaskiner
I samma sekund kommer det in några killar som ska koppla in arkadmaskinerna. Det är allt från motorcykel- och bilspel till en golfsimulator. Än så länge finns det inga maskiner man kan vinna pengar på, men det kanske kommer så småningom, förklarar Noor Abdo.
Han kommer från Uppsala, där han drivit en biljardhall i tre år.
-Och där finns mycket konkurrens, men våran hall gick bra. Här har vi inte mycket konkurrens alls. Lite reklam bara så blir det här säkert bra.
-Vi kommer att locka med billigt kaffe och läsk. Mackor, sallad och bullar. Och så är vi trevliga också, säger Noor Abdo med ett skratt.
Han har stora förväntningar på fredagen.
-Det blir katastrof alltså. Vi har reklam på att man får spela för 15 kronor i timman. Det kommer att bli fullt här, säger han.

MAGNUS LUNDQUIST
026-15 96 63

Mer läsning

Annons