Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Andersberg kan få plan om ett år"

Kommunen är positiv till att hjälpa till. Men någon fotbollsplan kan det inte bli förrän tidigast nästa år.
– Det tycker jag ändå är ganska snabbt, säger kommunalrådet Per ­Johansson, S.

Annons

Killarna i Andersberg hade från början siktet inställt på en naturgräsplan som skulle kosta 193 000 kronor. Men i dialog med kommunen har planerna ändrats.

– Kruxet är att det tar lång tid för gräs att växa till sig, och sedan håller det inte för så mycket. Nyttjandetiden är 200 timmar per år att jämföra med 2 000 timmar för konstgräs, säger Lasse Sandberg, idrottschef inom kommunen.

Förra året gick en förfrågan ut till alla kommunala förvaltningar och bolag om att bidra med 10 000 kronor var till fotbollsprojektet. Flera sa ja.

Men sedan det blev aktuellt med konstgräs behövs mer pengar – 1,5 miljoner kronor för mattan och cirka 200 000 kronor i anläggningskostnader.

– I höst ska vi träffa alla som lovade pengar i förra omgången för att se om de kan bidra med mer. I år är det tyvärr kört att hinna få till en plan. Det finns inga pengar. Men vi siktar på 2012, säger Lasse Sandberg.

Han förstår att killarna är otåliga.

– Jo, folk vill ha snabba beslut och tycker att kommunen är seg, men processen är sådan att många ska vara med. Då tar det tid, säger han.

Kommunalrådet Per Johansson, S, är ordförande i Andersbergs förtroendemannaråd som uppmanade förvaltningarna och bolagen att bidra med pengar.

Han säger att ambitionen är att det ska bli en fotbollsplan som ska vara till för hela Andersberg.

Även skolan ska kunna använda den. Då skulle en vanlig gräsplan slitas ut, menar han.

Kommunledningen har avsatt två miljoner kronor för att utveckla fritidsaktiviteter i stadsdelarna nästa år.

– Det är bland annat med tanke på fotbollsplanen. Vi tycker att det är ett jättebra initiativ av de här killarna och vet att det skulle betyda mycket för stadsdelen, säger Per Johansson.

Mer läsning

Annons