Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andersbergsvåldtäkt löst

/
  • Det var i den här skogsdungen i Andersberg som kvinnan våldtogs. Nu har brottet lösts.

Nu åtalas en 25-årig man för att ha våldtagit en kvinna utanför hennes altan i Andersberg i september.

Annons

GD har vid flera tillfällen tagit upp våldtäktsöverfallet som skakat Andersbergsborna.
Kvinnan befann sig bara några meter från sin altandörr vid Regnbågsgatan, natten till den 22 september, då våldtäktsmannen slog till.

Sperma säkrades på kvinnans kläder och skickades till analys hos SKL.
Månaderna gick och polisen hade inte stora förhoppningar om att hitta våldtäktsmannen.

Men i slutet av december blev det plötsligt jackpott.
-Vi fick en träff på en man som satt här på häktet, misstänkt för stölder på krogar. Han hade topsats och hans dna hade matchats till spermaprovet som fanns i SKL:s spårregister, säger Lennart Segerqvist, chef för familjevåldsroteln.

När beskedet kom höll kollegerna på att fira av Segerqvist, i februari påbörjar han en ny anställning hos Norrortspolisen i Stockholm.
-Jag avbröt firandet för att jag blev så glad när svaret kom. Det var ett så otroligt fult överfall och det kändes inte bra att det fortfarande var olöst.

Mannen vars sperma hittades på kvinnan är 25 år. Han sitter häktad sedan den 21 december för stölderna och har nu åtalats för våldtäkt, alternativt försök till våldtäkt.
Vice chefsåklagare Ulf Back yrkar i åtalet på att mannen utvisas från Sverige vid fällande dom. Dels på grund av kränkningen som brottet inneburit för kvinnan, dels på grund av att det kan misstänkas att mannen kommer att göra sig skyldig till fortsatt brottslighet, enligt åklagaren.

Mannen nekar till våldtäkten.

Mer läsning

Annons