Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andra stora stölden på kort tid i möbelbutik

/
  • Sängarna. Tjuvarna fick med sig 14 stycken ställbara sängar och fyra stycken av den andra modellen. Blir ni erbjudna att köpa nya sängar av dessa modeller kan det vara läge att ringa polisen.Här sågade sig tjuvarna in på lagret. De tog sig in på området genom att forcera en grind.

Tjuvarna sågade bort väggplåten och tog sig in på butikslagret.

De försvann med sängar värda över 100 000 kronor.

Det är andra stöldkuppen mot Lindholms möbler inom loppet av två veckor.

Annons

Under natten till måndagen slog tjuvarna till mot möbelbutikens lager på kryddstigen.

Bytet blev 18 sängar, en volym som måste ha fraktats bort med lastbil.

– De tog sig in på området genom att forcera en grind. Sedan sågade de sig in på lagret, tog bort reglar och bar ut sängarna, säger Mikael Lindholm, butiksägare.

Värdet på stöldgodset är 104 000 kronor.

– Det är för jäkligt att det ska få ske. Det som är lite läskigt är att det verkar så välplanerat, det känns som ett beställningsjobb.

Det är andra gången på två veckor som möbelbutiken utsätts för en storskalig stöld. Förra gången fick gärningsmännen med sig matsalsmöbler för cirka 110 000 kronor.

– Jag hoppas att polisen kan få tag i dem som gjort det här. När sådant här händer funderar man över alla åtgärder som kan sätta stopp för det, men det är svårt när de sågar sig genom väggar. Jag vet inte hur man ska stoppa något sådant, säger Mikael Lindholm.

Men stölderna kan visa sig svåra att utreda.

– Jag pratade med en tekniker som skulle undersöka brottsplatsen. Men mig veterligen finns inga spaningsuppslag, säger Anders Hellberg, chef för Gävlepolisens kriminalavdelning.

Mer läsning

Annons