Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anhölls för fritagningsförsök

Två män anhölls i natt som misstänkta för ett nytt fritagningsförsök vid Migrationsverkets förvar.

Annons

I går kväll klockan 22.15 hördes rejäla dunsar som tycktes komma från Migrationsverkets tak. Vakterna som tillkallades såg hur en man sprang från platsen och försvann.
Men strax efter midnatt upptäckte polisen en spanskregistrerad bil vid Skogmursvägen.
-I bilen satt två män, ryska medborgare. Och det påträffades rånarluvor i bilen, säger Mikael Hedström, talesman för Gävlepolisen.
Männen sattes i samband med det misstänkta fritagningsförsöket under kvällen och anhölls vid femtiden på morgonen som misstänkta för förberedelse till grovt främjande av flykt.
De är 21 och 19 år fyllda. Den ene bor i Gästrikland och den andre i Hälsingland. De har tilldelats advokater och under morgondagen kommer det att hållas inledande förhör.
Under dagen framkom uppgifter om att brottsmisstankarna mot männen har ändrats och att de nu gäller förberedelse till grovt rån.

Senast under natten till i fredags förra veckan lyckades tre ryska medborgare rymma från förvaret, genom att fyra medhjälpare krossade en ruta från utsidan.
I november förra året utfördes en uppmärksammad, väpnad fritagning av en 42-årig rysk medborgare från förvaret.
I januari greps fem män som misstänkta för fritagningen under gryningsräder i Gästrikland, Västra Götaland och Jämtland. Samtliga släpptes sedan på fri fot och utredningen lades ner då misstankarna inte kunde ledas i bevis.

JOHAN RONGE

Mer läsning

Annons