Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anne är Sveriges bästa lärare

/

Hon är rolig och bra på att förklara. Därför är Anne Gustafsson Sveriges bästa lärare. I går var det prisutdelning på Anderbergsskolan i Gävle.

Annons

Anne Gustafsson är mellanstadielärare på Andersbergsskolan och har nu fått pris för det. Hennes elev, Sofia Berg var den som nominerat sin lärare till Kamratposten, KP.

– Anne är så bra på att förklara så att man förstår. Hon gör lektionerna roliga så att man inte vill att de ska ta slut, säger Sofia Berg som går i fyran.

Katarina Schück är reporter på KP och delade ut priset. Hon tycker att det känns bra att äntligen få lämna över priset, en spadag i Högbo, till Anne.

– Lärare är så hårt ifrågasatta nu för tiden, man tycker nästan lite synd om dem. Det är jätteroligt att äntligen få dela ut priset och se barnen och Anne bli så himla glada över det.

Anne Gustafsson tycker att det känns helt underbart att ha vunnit, och det känns extra roligt att eleverna nominerat henne. När Anne fick beskedet trodde hon inte sina öron men nu börjar hon smälta det faktum att hon är Sveriges bästa lärare.

– Det känns jätteroligt, speciellt att det är från barnen och att de upplever mig som glad och duktig. Nu har jag två år kvar med eleverna och vi har bara det roliga framför oss.

Som lärare tycker Anne att det är viktigt att känna glädje i sitt arbete och kunna bjuda på sig själv. Hon var mest förvånad över att ingen i klassen hade sagt något i förväg.

Nu när du är Sveriges bästa, siktar du på att bli världens bästa lärare?

– Haha ja, jag får nog tänka på det! Om eleverna nominerar mig så kan jag tänka mig bli det.

Förutom Anne Gustafsson nominerades ytterligare sju lärare från Gävle, tre från Sandviken och två från Ockelbo.

Mer läsning

Annons