Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annica vann Nobelpaketet

/

I går var en vanlig dag i gummistövlar och regnställ på förskolan.
I dag ska hon prova sin klänning, specialsydd av Lars Wallin, inför Nobelfesten.
Annica Vedin, tidigare Gävlebo som numera bor i Stockholm, vann det så kallade Nobelpaketet när hon skänkte pengar till Världens barn-galan i SVT.

Annons

Hur gick det till när du vann Nobelpaketet?

– Jag tänkte att det är klart jag skänker pengar, sen spelade det ingen större roll vilken grej man ringde på. Det bara blev det här. Min man drev med mig och ringde upp mig efter att jag hade ringt in. Han sa: ”Du vet väl att de ringer upp dig om du ringer.” Sen ringde det igen och då var det från Radiohjälpen. Jag fick svara på några frågor och gick vidare i tävlingen. Sen kom jag till någon som undrade: ”Annica, vill du gå på Nobelfesten? Det var helt otroligt, det kändes overkligt. Jag har ju aldrig vunnit mer än 75 kronor på Triss i hela mitt liv.

Vad ingår i paketet?

– Klänning, styling med hår och smink. Min man får hyra frack utan kostnad. Sen får vi bo på hotell före och efter och blir hämtade av en chartrad buss. Och så middagen och hela festen förstås. Men bara att bo på hotell utan barn är ju något man verkligen inte är bortskämd med som småbarnsförälder. Vi gjorde det senast när vi hade varit gifta i tio år. Jag är ju förskollärare och just nu sitter jag och är väldigt oglamourös i regnställ utomhus. Det närmsta glamour jag kommer är glitter på burk här på förskolan.

Vilka förväntningar har du?

– Jag har ganska höga förväntningar. Det här är ju festernas fest. Bara att se kungligheterna ska bli jättespännande. Jag inser att det blir en väldigt lång middag. Jag ska läsa något av litteraturpristagaren Mo Yan och har googlat och läst på en massa om de andra pristagarna. Det ska bli helt fantastiskt.

Mer läsning

Annons