Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en hundägare gör polisanmälan

Den aggressiva hund som bet ihjäl Heidi Lindbergs hund Simba ska tidigare ha tagit livet av en pudel. Även pudelägaren har nu gjort en polisanmälan.

Annons

I gårdagens tidning berättade Gefle Dagblad om Heidi Lindbergs lilla hund Simba, som blev offer för en aggressiv och storvuxen hund i Forsbacka.

Från flera håll har samma uppgift dykt upp: hunden som bet ihjäl Simba ska ha gjort samma sak mot en annan hund i januari i år.

Och nu har även den ägaren valt att göra en anmälan om bristande tillsyn av hund.

– Det var ägarens vän som skulle rasta den här hunden, en pudel. Personen band fast pudeln för att gå in i ett hus. Då kom den andra hunden. När den fick syn på pudeln gick den direkt till attack. Pudeln fick svåra skador och dog efter två dygn, säger Mikael Hedström, talesman för Gävlepolisen.

Enligt anmälan bestämde sig pudelns ägare för att göra en polisanmälan efter att ha läst i tidningen om att ännu en hund fallit offer för den aggressiva hunden.

För att polisen ska ingripa och omhänderta en hund krävs att den gett sig på människor, annars ligger ansvaret hos länsstyrelsens djurskyddsenhet.

Heidi Lindberg sökte i går ansvariga hos länsstyrelsen för att fråga vad som händer i ärendet – utan att få något besked.

Mer läsning

Annons