Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu ingen misstänkt för containerbränder

/

47-åringen lämnade containern – sedan började den brinna.

Polisen lät mannen gå efter att ha talat med honom.

– Patrullen bedömde att det inte fanns tillräckliga bevis för skälig misstanke, säger Stefan Löfberg, polischef.

Annons

De senaste veckorna har någon eller några tänt eld på ett stort antal containrar, främst i Sätra.

Förra helgen slogs ett makabert rekord med åtta anlagda containerbränder.

Trots att de allra flesta av bränderna har startat i fullt dagsljus har det inte gjorts några vittnesobservationer som skulle kunna ha kopplat en misstänkt gärningsman till brottsplatserna.

Eller så var det åtminstone – fram till i fredags förra veckan. Vid klockan halv tolv gick larmet om ännu en containerbrand, vid Jaktstigen på Sätrahöjden.

– Ett vittne möter en 47-årig man som kommer gående från containern och leder en cykel med en massa bråte. När vittnet kommer fram till containern så ryker och pyr det ur den, säger Stefan Löfberg, utredningschef för Gävlepolisen.

Vittnet ringde polisen som kunde höra 47-åringen på plats. Hans cykel visade sig vara stulen, vilket han erkände för polisen. Han medgav också att han hade varit vid containern.

– Han säger att han rotat i containern och hittat en lampskärm, men han hade inte lagt märke till att det skulle ha brunnit. Men patrullen gjorde bedömningen att det inte räckte för skälig misstanke, ingen hade sett någon tända på, säger Stefan Löfberg.

Mannen visiterades inte, och släpptes efter att polisen fått hans namn och adress. Han ska inte vara känd för brottslighet sedan tidigare.

Mer läsning

Annons