Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anonsen försvarar beslutet

/
  • Ove Anonsen var nöjd när samgåendet med Cloetta presenterades. Då var Gävlefabrikens öde fortfarande okänt.arkivbild: håkan selén

Ove Anonsen satt i Leafs styrelse när samgåendet med Cloetta gjordes upp.

Han försvarar gårdagens besked, men känner ingen glädje över det.

– Det är klart att det känns tråkigt och är en tagg i hjärtat.

Annons

Sex år efter det att han lämnat vd-stolen för Leaf tog Ove Anonsen klivet in i bolagets styrelse. Uppdraget lämnade han vid årsskiftet, strax efter beskedet att Cloetta och Leaf skulle slå sina påsar ihop.

Han satt också med när personalen i Gävle i december förra året fick information om samgåendet, och han tycker inte att de anställda ska känna sig lurade.

– Beskedet från ledningen var att alla fabriker hade samma möjligheter, eller löpte samma risk att bli drabbade, säger Ove Anonsen.

– Jag deltog ju i de här diskussionerna. Sedan har processen fortsatt, säger Ove Anonsen, som har full förståelse för beslutet, även om han beklagar det som Gävlebo.

– Det är ju ikoner som försvinner. Men rent industriellt är det oantastligt.

– Det är ingen tillväxt i branschen och bolaget har en överkapacitet. I dagens konkurrenssituation har man inte råd med det.

Ove Anonsen var också med och drev igenom namnsponsoravtalet för Läkerol Arena, ett bra avtal tycker han själv. Och han ser gärna att arenan har samma namn, även om tillverkningen flyttas till Cloettas fabrik i Slovakien.

– Jag skulle gärna se en sådan lösning. Men det har jag inget inflytande över.

Men du kan viska i någons öra?

– Det skulle jag eventuellt kunna göra.

Mer läsning

Annons