Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anställda uppmuntras att cykla

/
  • Lars Palm testar en av de nyinköpta cyklarna till Teknikparkens cykelpool. Sodexoanställda Anette Lövensjö från receptionen och Cecilia Öhlén från Gavlefastigheter samt hållbarhetsutvecklaren Bodil Dürebrandt deltog också vid invigningen av cykelpoolen.

Ta cykeln i stället för bilen. Det är tanken när Teknikparken nu inrättar en cykelpool. Men de cirka 500 anställda får slåss om två cyklar.

Annons

Från och med i går finns två cyklar som de anställda vid företagen i Teknikparken får låna under kontorstid. Idén kläcktes av personalen i receptionen och det är också dit man vänder sig för att boka cykel.

– Nu kan den som vill välja bort de kortare resorna med bil och ta cykeln i stället, säger kommunens hållbarhetsutvecklare Bodil Dürebrandt.

Möjlighet till vardagsmotion för de anställda, mindre utsläpp av avgaser och minskade resekostnader för företagen räknas upp som de tre fördelarna med den nyinrättade cykelpoolen.

I cyklarna sitter så kallade track sticks som fungerar som GPS-mottagare.

– På så vis kan vi bland annat räkna ut hur många jordvarv de anställda cyklat, säger Lars Palm, affärsutvecklare från företaget Future Position X.

Mer läsning

Annons