Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen är Hilda hemma igen

/
  • Mellanpudeln Hilda vilar tryggt i lillmatte Agnes famn. Matte Karin Sågström säger att hon överväldigats av att så många brytt sig och försökt hjälpa till i sökandet.
  • Hilda är återfunnen.

Efter sju dygn är mellanpudeln Hilda återfunnen. Kraftigt avmagrad och skakig vilar hon ut hemma i soffan, ompysslad av matte Karin Sågström och lillmatte Agnes.

– Det var var två kvinnor som hade sett henne i tidningen och kände igen henne. Jag och Agnes bara skrek, vi grinade så vi ylade när de ringde, säger Karin Sågström.

Annons

Det var när Karin Sågström skulle lämna av sin dotter Agnes vid fotbollsträningen på Andersbergs IP förra söndagen som Hilda troligtvis blev stressad av allt folk på parkeringen och smet när bildörren öppnades.

– Agnes kastade sig efter och försökte få tag på kopplet men det gled ur händerna, säger Karin.

Hilda är en hund med mycket i bagaget. Karin Sågström har anmält den kennel i Uppsala hon kommer ifrån till djurskyddet i kommunen.

– Hon kom till oss när hon var ett och ett halvt år och var då så vanvårdad; klorna var inte klippta, hon var inte rumsren och kunde inte gå i koppel. Hon var rädd för allt, men väldigt snäll.

Hilda försökte också springa ifrån de två kvinnor som hittade henne på Almvägen i Fridhem, men fastnade med kopplet. De fick fatt i henne och ringde till Karin. Vid 17-tiden i går var Hilda hemma.

– Hon är så trött, jag tror hon har feber också. Nu försöker vi bara peta i henne så mycket näring som möjligt och pyssla om henne. Jag är så himla glad och varm av att folk bryr sig så mycket att Gefle Dagblad skrev om henne, det är tack vare det hon är tillbaka, säger Karin.

Mer läsning

Annons