Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen dags för första doppet

/
  • Bröderna Alvin och Edvin Skagerström och kompisen Emil Skog tog årets andra dopp i Högbo i går.
  • Äntligen får Elsa Skagerström, två och ett halvt år, bada. Storebrorsorna Alvin och Edvin har vågat sig ut på något djupare vatten.

18 grader i vattnet är något svalt, men med lite vilja och kompisar att bada med så går det.

– Det är ju roligt. Bäst tycker jag det är att simma. Det kan jag inte riktigt än, men det är på gång, förklarar Emil Skog, sex år, som badade i Högbo i går.

Annons

Juni har varit ovanligt kall och utebaden har legat ödsliga i väntan på sommarfirare.

I Högbo är det först den här veckan som badgästerna har börjat komma.

– Bryggan har ju legat i ett tag, men det var i måndags och tisdags som folk började komma. Det här är ju annars ett jättepopulärt bad, men det har ju varit så jättedåligt väder i år. Så fort solen har tittat fram då har det visserligen varit några enstaka här, men inte de som packar väskan för en dag på stranden, säger Lena Fjällström, som står i kiosken på Högbo bruk.

Nere vid vattnet framför bryggan hittar vi några som just packat en väska för den här dagen.

Kompisarna Emma Skagerström och Sandra Skog har åkt till Högbo för att bada från Gävle respektive Valbo med sina barn.

– Jag tycker det är trevligt här. Det är inte så kallt i vattnet och så finns lekparken i Styrbjörns hage som barnen gillar. Vi brukar gå dit först innan vi badar . I dag grillade vi korv där, säger Emma Skagerström.

Hon säger att det här är årets andra dopp även om det mest är barnen som badar i dag, men hon har känt på vattnet med fötterna.

– Vi badade på midsommarafton också, fast inte här utan i havet i Uppland. Då var det 16 grader i vattnet så nu är det egentligen varmt.

Dottern Elsa, två och ett halvt, är lite försiktig och leker mest i vattenbrynet. Storebrorsorna Alvin och Edvin badar med kompisarna Emil och William.

– Det är mysigt att äntligen kunna vara på stranden med barnen. Och just här i Högbo är det så lättsamt att vara eftersom det är så barnvänligt. Vi har tänkt att stanna nästan hela dagen om inte barnen tröttnar. Man måste ta vara på de här dagarna, säger Emma Skagerström.

Mer läsning

Annons