Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets första bakluckeloppis

/

På söndagen fylldes parkeringshuset Konvaljen inte bara med bilar, utan med allt från leksaker och böcker till antikviteter och frasiga balklänningar.

Det var nämligen dags för sommarens första balucke-loppis

Annons

Vid ett dignande loppisbord i skydd undan regnet sitter fyra unga, men erfarna, försäljare. Syskonen Emelie och Anna Hedborg, 14 respektive 13 år, och deras kompisar Elin och Hannah Sundin, 6 och 10 år gamla, är här för andra sommaren i rad och säljer allt från prydnadssaker och sällskapsspel till skivor och kläder.

De berättar att det är roligt när någon kommer och handlar, men att det kan bli långtråkigt ibland också. Då är det tur att det finns spel att spela i mobilen, och att de vet att de får behålla pengarna för allt de säljer.

– Förra året åkte vi till Gröna Lund för pengarna som vi tjänade här, det blev över tusen kronor, säger Emelie.

– Det här är vårt sommarjobb i år kan man säga, fyller Anna i.

Yvonne Larsson och svärdottern Erika Unelid anlände en timme innan loppisen började men fick ändå snällt ställa upp sina saker i duggregnet ute på parkeringen. Som tur är har de med sig ett parasoll.

– Man vet ju hur det svenska vädret är, skrattar Yvonne.

Hittills på söndagsmorgonen har de sålt allt från gamla plåtburkar till kastruller till en person som precis flyttat hemifrån.

– Många vill fylla upp sina hem om de just har flyttat hemifrån. Det är lite inne att gå på loppis och återanvända saker i stället för att bara slänga och köpa nytt, och det är ju jättebra, tycker Yvonne.

För två guldtior kan man få mycket på en loppis. För just det priset har Camilla Högstedt hittat en stor ram i form av en prinsesskrona som dottern Chantelle, sex år gammal, ska få.

– Jag brukar gå på loppis ibland. Det är roligt att hitta originella saker, och jag har fyndat en hel del möbler till bra priser, berättar Camilla.

Backluckeloppisen kommer att hålla till i parkeringshuset Konvaljen varje söndag mellan 10.00 och 14.00 fram till den 23 september.

Mer läsning

Annons