Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bajsaren bakom lås och bom

Den så kallade bajsaren döms till två månaders fängelse av tingsrätten. Den 46-årige Gävlebon ska också betala skadestånd till Stadium för att han bajsade på butikens golv.

Annons

Det var i slutet av januari det hände. Den 46-årige mannen tog rulltrappan ner till butikens bottenvåning där han satte sig och bajsade på golvet. Mannen har erkänt skadegörelsen och ska betala 975 kronor i skadestånd till Stadium. Ersättningen täcker städningen av golvet och ett par av butikens byxor som han förstörde när han smetade sin avföring på dem.

Mannen döms också för stöld. Några dagar efter hans tilltag i Stadiums butik bröt han sig in på Bergrenska Gården. Där stal fyra flaskor sprit för ett värde av 800 kronor. Han ska nu betala ett skadestånd till ägaren på knappt 1 700 kronor för spriten och reparationskostnader för inbrottet.

Han frias däremot från anklagelser om kvinnomisshandel, men döms till skadestånd på 2 571 kronor till Gavlegårdarna. Mannen kastade en isklump genom en fönsterruta på ett av företagets hus.

Att mannen döms till fängelse beror på att han sedan tidigare har ett antal punkter i belastningsregistret. Han är dessutom villkorligt frigiven för narkotikabrott. Den friheten upphör nu och 46-åringen måste avtjäna sitt straff bakom lås och bom.

Mer läsning

Annons