Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandidos MC kan ha fått fäste i länet – igen

En 37-åring från Sandviken har varit den före detta Solidosledarens närmaste man. Natten till i går prejade Gävlepolisen honom av vägen när han körde en stulen bil. Medpassageraren var en Bandidosanhängare från Fagersta.

Annons

Ex-Solidosledaren, 34, sitter på Hallfängelsets säkerhetsavdelning efter att ha varit våldsam och hotfull mot andra fångar och personal.

Han avtjänar ett mångårigt fängelsestraff för att ha skjutit en man genom ena benet i Sandviken 2011 och kan som tidigast bli villkorligt frigiven i oktober 2016.

Utanför murarna finns hans kompis i vars källare skottdådet utfördes: 37-åringen som tillhört den innersta kretsen bland mc-kriminella i Gästrikland sedan Solidos drog igång 2006.

Natten till i går prejades han och en 26-årig man av vägen på Skolgången i en BMW som anmälts stulen i Ludvika. 37-åringen gjorde motstånd vid gripandet och poliserna använde pepparsprej.

Nummerskylten matchade BMW:s 500-serie i stället för 300-serien, som stöldbilen tillhörde. Dess GPS var inställd på Eriksson Bilteam och duon tros ha varit på väg dit för att stjäla en korrekt nummerskylt.

Så långt inga konstigheter.

Det märkliga är omständigheterna. Efter att den före detta Solidosledaren bytte kriminell mc-klubb från Bandidos till Outlaws så bekände sig alla i kretsen till den nya klubben.

Nu verkar pendeln ha svängt på nytt.

26-åringen som greps tillsammans med 37-åringen kommer från Fagersta i Västmanland och ska vara medlem i No Surrender MC, en stödklubb till Bandidos. Bilen de färdades i var stulen i Bandidosfästet Ludvika i Dalarna.

Polisen hoppades att västra Gästrikland skulle bli en lugnare plats efter att ex-Solidosledaren dömdes till fem års fängelse – men läget riskerar att bli det motsatta om Bandidos i Dalarna knyter till sig 37-åringen och andra mc-kriminella.

Mer läsning

Annons