Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnen fått ett eget träd i bruksparken

/
  • Det här trädet är barnens, säger Kiki Larsson och visar upp Lena Wennbergs bidrag till skulpturutställningen.
  • Vingarna till Ikaros andra flygförsök har gjutits i betong. Det är av misstagen man lär sig, säger konstnären Annika Erixån.

Tolv skulptörer har placerat ut sina verk i bruksparken på Mackmyra Bruk. I går invigdes utställningen av konstnären Kiki Larsson.

Annons

Det kom mycket folk till invigningen och Kiki Larsson är inte alls orolig för att folk inte ska hitta till hennes sommarutställning.

– Det är packat med folk här i parken om dagarna, folk som promenerar, barngrupper, alla möjliga. Det har jag märkt under förberedelserna, säger hon.

– Och det är det som är så härligt med att ställa ut konst i en park. Folk vill vara i naturen och så får de konsten på köpet.

De tolv kvinnliga konstnärer som ställer ut i Mackmyra nu har alla varit med någon gång under de sex år som Kiki Larsson visat konst i Axmar, och det här inte varit svårt att övertala dem att vara med i Mackmyra, säger hon.

– Det har faktiskt varit jättelätt. Jag trodde inte från början att vi skulle kunna öppna utställningen så snart, säger hon.

Ett av hennes egna favoritkonstverk på utställningen har Lena Wennberg gjort.

– Lena frågade om hon fick göra något vid det här stora trädet, men det gick inte, förklarade jag, för det här är ju barnens klätterträd.

– Då satte hon dit en skylt där det står ”Reserverad”. Nu är trädet verkligen reserverat för barnen, säger Kiki Larsson.

Mer läsning

Annons