Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnen gillar cityfesten

GÄVLEFör många vuxna är fulla under cityfesten. Men den bör ändå vara kvar.Det tycker Andersbergsskolans elever som är mellan sju och tolv år, i en enkätundersökning.

Annons
Enligt enkäten vill nästan 100 procent av barnen att cityfesten ska finnas kvar även i framtiden. Helst då med färre berusade vuxna, som flera skrev som kommentarer i undersökningen.
Steven Anderson vid cityfestbolaget är glad över att se intresset hos den yngre generationen. Och undersökningen är en del i underlaget för det fortsatta arbetet. Men han kan inte säga om intresset betyder att det blir en ny cityfest nästa sommar.

Inte bestämt ännu
- Nej, det är inte aktuellt i nuläget att gå in på det. Nu koncentrerar vi oss på att samla ihop material och utvärderingar. Strax efter årsskiftet bestämmer vi om det blir en ny cityfest, säger han.
Men han betonar att man tycker det är viktigt att lyssna på vad barnen tycker. Därför har man provat nya idéer på dem också. I enkäten fick de välja mellan fyra olika nysatsningar. Stora fantasifåglar i träden, en flytande scen i Gavleån, ett särskilt område för barnaktiviteter eller mer cirkusaktiviteter.
Nästan hälften av barnen ville se en scen i Gavleån.

Kan dyka upp

- Det är klart att de blev lite styrda eftersom det bara fanns fyra olika alternativ. Men det här är idéer som vi bollat med och något som kan dyka upp som en förnyelse om det blir en fortsättning, säger Steven Anderson.
Hela 99 procent av barnen svarade att de hade besökt cityfesten och de flesta tyckte mest om karusellerna och de olika stånden.
Orsaken till att just Andersbergseleverna valdes ut att fylla i enkäten är att de bor en bit ifrån centrala Gävle och därför gör ett aktivt val att besöka cityfesten.

MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson@gd.se

Mer läsning

Annons