Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Basar med glädje, korv och fina verk

/
  • 100 korvar gick åt under basaren. Carina Lingvall serverade Melwin och  Mathilda Hellström var sin korv under Mamma Annas överinseende.
  • Elina Johansson gick på basaren på Hedesundagården och syskonbarnen Helmer Larsson, tre år, och Alvin Pettersson, sex år, höll henne sysselsatt.
  • Ella själv var på plats under basaren med en bild på sig själv från reportaget i Gefle Dagblad.
  • Alla insamlingsbössor var fulla när basaren var över.
  • Barnens alster var till salu.

Treåriga Ellas kamp mot cancersjukdomen engagerade hela Hedesundagårdens förskola. I går var det dags för basaren där alla intäkter gick till Barncancerföreningen.

– Det har varit jätteroligt, säger förskolechefen Eva Smedäng.

Annons

GD berättade i förra veckan om Ella, tre år, som kämpat i ett år mot en cancersjukdom. Nu har hon gradvis börjat på sin förskola igen och de senaste månaderna har personal och barn arbetat för att göra gårdagskvällen till något speciellt.

Allt som barnen i vanliga fall tar hem för att visa mamma och pappa hade de sparat till gårdagens basar. Nu såldes keramiklyktor, målningar, lövtavlor och gipsplattor till det hundratalet besökare som dök upp.

Ellas familj var på plats och sålde smycken till förmån för Barncancerföreningen. Ella själv var också med, så länge hon orkade. Tillsammans med lotterier blev det kanske upp-emot 10 000 kronor under kvällen.

– Det är en helt fantastisk personal. Som de har hållit på och jobbat med detta, säger Ellas mamma Jenny.

Inte bara personalen och barnen bidrog till kvällen. I förskolans postlåda låg i förra veckan ett anonymt brev med en personlig hälsning till Ella och en brosch till henne och hennes syster. I brevet fanns också två tygpåsar som lottades ut under basaren i går kväll.

Personalen fick också ett tack från den anonyme givaren, för att de gjort ett fantastiskt jobb.

– Det känns jättebra att vi har fått vara med, säger Eva Smedäng.

Mer läsning

Annons