Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beijmo nöjd med mötet för företagare

I går höll Socialdemokraternas nystartade företagarförening i Gävle sitt första möte. En av initiativtagarna, Mattias Beijmo, var mer än nöjd.

–Det gick över förväntan, säger han.

Annons

När GD träffade Mattias Beijmo förra veckan berättade han om sina förhoppningar med den nystartade föreningen och då räknade han med ett 25-tal medlemmar.

– Vi är glada, föreningen har rönt mycket större intresse än så. Vi kommer att starta med avsevärt fler medlemmar, tror initiativtagaren.

Under det första mötet dök ett 40-tal personer upp, enligt Mattias Beijmo och bland ämnena som avhandlades fanns begreppet ”företagsklimat”.

– Att driva företag är en livsstil. För det krävs skola, barnomsorg och vård för att allt ska fungera. De faktorerna är en del av begreppet företagsklimat. Den helhetssynen tycker vi saknas hos borgerliga företrädare i dessa organisationer, säger Mattias Beijmo.

En annat central punkt på mötet var hur S-företagarna ska tydliggöra skillnaderna mellan dem och till exempel moderata företagare.

– Vi kommer inom kort att väldigt tydligt utmana de organisationer som finns. Vi kommer att hålla dialoger och debatter för att belysa skillnaderna inför öppen ridå.

Mer läsning

Annons