Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bensin vällde in i lägenheten

30-åringen ville visa sin sambo att kvinnan han haft ett förhållande med inte betydde något längre. Därför hällde han in bensin i hennes lägenhet och försökte tända på.

Det är en teori bakom den misstänkta mordbranden på Väpnargatan för drygt tre veckor sedan.

Nu åtalas mannen.

Annons

Det var kvällen den 2 november som kvinnan kom hem till sin lägenhet tillsammans med sin pojkvän. De märkte att en ruta i entrédörren var krossad. Inne i trappuppgången noterade de att någon hade ställt upp dörren till källaren med ett kvastskaft.

Efter att ha varit inne i lägenheten i ungefär tio minuter ser pojkvännen, som står i hallen, hur brevinkastet öppnades. Han uppfattade det som om någon utanför lyssnade på dem. Brevinkastet stängdes bara för att öppnas strax därefter. Bensin vällde in i lägenheten.

Kvinnan stod i sovrummet när pojkvännen utifrån hallen sa åt henne att ringa polisen. Hon gick ut i hallen och kände hur det luktade bensin.

Pojkvännen gick fram till dörren för att titta ut genom titthålet, men någon utanför höll för. Han hörde då hur någon flera gånger försökte tända med en tändare, som dock inte verkade fungera. Pojkvännen blev rädd och backade från dörren.

Nu åtalas en 30-årig man för försök till mordbrand. Han har haft ett förhållande med kvinnan som bor i lägenheten. Hans sambo och kvinnan ska tidigare ha varit vänner, tills den 30- årige mannen kom emellan.

Kvinnan som utsattes för mordbrandsförsöket tror att 30-åringen kan ha varit upprörd för att hon sagt att hon skulle berätta för hans sambo om deras förhållande. I ett senare förhör säger hon att anledningen kan ha varit att 30-åringen ville bevisa för sin sambo att den andra kvinnan inte betydde något för honom längre.

30-åringen säger i polisförhör att han varken kan erkänna eller förneka brott eftersom han inte minns. Han greps kort efter händelsen och luktade då bensin, något han inte kan förklara. I förhör säger han att det inte låter som om han skulle ligga bakom branden eftersom han inte är en sån person.

Nu blir det upp till Gävle tingsrätt att bedöma om 30-åringen är skyldig eller inte.

Både 30-åringen och hans sambo är tidigare dömda för brott.

Mannen dömdes senast för snart två år sedan och kvinnan senast i slutet av 2007.

Mer läsning

Annons