Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besökarna gillar läget i Furuvik

/
  • Krille Peh är mycket nöjd med reggaefestivalen och menar att friheten är mycket större än på Uppsalavarianten. Men trots det anser han att polisnärvaron är aningen överdriven.
  • – Nu klagar man inte på livet, säger Veronica Olofsson.  Det går att göra så mycket här, man kan bada, man kan se på apor och så är det sjukt bra artister.Vännerna Michael Sanada och Pia Aravena, t.h, verkar också trivas.
  • Ingrid Johansson, 76, från Malung kramas om av en festivalbesökare. Ingrid kallas kort och gott för rastafarmor, hon har nämligen diggat reggae sedan början av 80-talet.

Det är första året som reggaefestivalen anordnas i Furuvik men bytet verkar vara en succé enligt besökarna. Det är en trevlig camping, det finns mycket att göra och massor av bra musik.

Annons

– Nu klagar man inte på livet, säger Veronica Olofsson.

Det är få personer på campingen som verkar ha tagit notis om att dagens första band redan börjat.

De flesta ser ut att föredra eftermiddagsölen framför Cool Pans Steelband oljefatstrummande på stora scen. Några sitter i grupper utanför sina tält med andra ligger i gräset och vilar upp sig inför kvällens begivenheter.

Krille Peh står på en grusväg på campingen och spelar boll. Om några minuter ska Partiet börja spela, en spelning han inte vill missa.

– Jag har precis duschat och borstat tänderna, nu laddar jag för Partiet. Jag hoppas jag hinner i tid, säger han och sparkar iväg bollen utan att göra en ansats att röra sig mot festivalområdet.

Han har nästan bara bra saker att säga om reggaefestivalen och berömmer allt från det städade campingområdet till musiken. Förra årets festival i Uppsala står sig slätt gentemot årets upplaga tycker han.

– Det är bra mycket mer frihet här. I Uppsala var det visitation överallt och då tappade man en massa tid. Här kan man röra sig friare.

Fast även om friheten på Furuvik är stor i jämförelse tycker han ändå att de stora polisinsatserna med civilspanare och hundar är lite överdrivna.

– Så länge de gör att det blir tryggare är det väl bra. Men jag tycker det är lite överdrivet när de kör omkring med bussar och motorcyklar. Just urinproverna är lite löjliga, det är väl bättre att de rycker in när det händer något, säger Krille Peh.

– Polisen är mycket trevligare än i Uppsala. I torsdags blev jag kompis med en polis och gav honom myggmedel, säger Veronica Olofsson som sitter in solstol en bit bort.

Men det är inte bara lagens män som håller måttet på Furuvik, allt verkar vara toppen enligt Veronica Olofsson.

– Det går att göra så mycket här, man kan bada, man kan se på apor och så är det sjukt bra artister. Nu klagar man inte på livet.

Vännen Michael Sanada har ingen tidigare reggaefestival att jämföra med, men han har inget att anmärka på.

– Det är bättre än väntat faktiskt. Inga dåliga stunder helt enkelt.

Mer läsning

Annons