Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilkapning i centrala Gävle

Pojken övningskörde när en bilkapare slog till i centrala Gävle – under vapenhot tvingade han till sig bilen. Kaparens vansinnesflykt slutade mot ett vajerräcke i Hedemora.

Annons

Klockan 16.45 på måndagen tvingade den 51-årige mannen till sig en Opel under vapenhot. Den omyndiga pojken och den vuxna kvinna han övningskörde med kände sig tvingade att ge upp bilen.

Mannen, villkorligt frigiven från ett fyraårigt fängelsestraff för ett våldsbrott, körde en stund senare in i en annan bil bakifrån på riksväg 80 vid Valbo köpcentrum.

Bilen fick plåtskador, men föraren ska vara oskadd.

En polisbil fick syn på flyktbilen vid klockan 17.50 i höjd med Kungsgården på riksväg 80, men innan patrullen hann vända hade bilen försvunnit.

Mannen kunde gripas klockan 19.31 då han körde in i ett vajerräcke vid avfarten till Hedemora. Allmänhet larmade polis som begav sig till platsen.

Dalapolisen hade informerats av Gävlepolisen, och visste att de hade att göra med en bilkapare som kunde vara beväpnad när de kom till platsen.

– Vi hade fått reda på vad som hänt, så vi gick in med högt säkerhetstänkande. Han var berusad så patrullen fick använda OC-sprej för att få honom lugn, säger Peter Segeblad, vakthavande befäl för polisen i Dalarna.

Påträffade ni den pistol som han ska ha använt vid rånet?

– Nej, han hade inget sådant på sig. Vi har inte undersökt bilen än, den är beslagtagen för teknisk undersökning.

Mannen misstänks för grovt rån i Gävle, och för rattfylleri och möjligtvis våldsamt motstånd i Dalarna.

Mer läsning

Annons