Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Birgitta Norin – Gävles bohjälte 2012

/
  • Birgitta Norin från Forsbacka har utsetts till Gävles bohjälte 2012.
  • Gävles bohjälte 2012, Birgitta Norin, fick blommor, diplom och presentkort av Jonas Östblom, franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling

– Ja, jag blev ju förvånad. Verkligen. Jag trodde det var någon som drev med mig när de ringde och sa det. Sen fick jag det på mejl och då trodde jag på det.

Det säger Birgitta Norin från Forsbacka som i går utsågs till Gävles bohjälte 2012 efter att ha röstats fram med överlägsen marginal.

Annons

Birgitta bor sedan 40 år tillbaka på Sandviksvägen i Forsbacka, i huset som från början var hennes farmors och farfars. Där är hon en varmt omhuldad granne på grund av sin stora omtänksamhet om sina grannar. Ett mycket populärt inslag är att hon bakar till allas födelsedagar, till andra tillfällen värda att uppmärksammas och ibland bara ändå. Hon tar in post, drar ut soptunnor och är kattvakt. Bland annat.

– Ja, men jag bakar ju jämt ändå. Jag har mycket tid och tycker att det är roligt. Jag tycker inte det är så märkvärdigt. Sen är det ju roligt att kunna hjälpa till, så därför erbjuder jag mig ofta. Men det är bara allmänna grejer som känns naturliga att göra, säger Birgitta, kanske något förlägen.

I går fick hon ta emot blommor, diplom och ett presentkort på 1 000 kronor på en restaurang i Gävle av Jonas Östblom, franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling, som står bakom tävlingen. Birgitta går nu vidare till att tävla mot nio andra bohjältar i landet om att bli hela Sveriges bohjälte 2012.

– Det är ju jätteroligt förstås att få så mycket uppskattning, säger Birgitta, som sedan skyndar i väg för att hämta sina barnbarn som ska få följa med hem till Sandviksvägen.

Mer läsning

Annons