Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björn har tröttnat på mössen

/

Sedan juni har Björn Norlin i Sätra haft döda möss under sin diskho. Han vill få bukt med ohyran själv men säger att Gavlegårdarna inte låter honom göra det.

Annons

I våras berättade GD om gnagarsituationen i Gävle. Många råttor syntes då i centrala stan. Björn Norlin har haft problem längre än så – i flera år, faktiskt. Med jämna mellanrum har han haft påhälsning av möss i diskhoskåpet och sedan juni har problemen vuxit. I går morse möttes han av spillning i skåpet.

Björn visar gnagaren som samma morgon fastnade i fällan. Musen är omgiven av blod.

Hyresvärden Gavlegårdarna har avtal med Anticimex som ansvarar för skadedjursbekämpningen i huset. De har bland annat lagt ut gift i kulvertarna under huset. Men gnagarna återkommer via Björn Norlins diskrör ändå. Därför vill han själv täta röret med skumplast. Men det säger han att han inte får för Gavlegårdarna.

– Nu har det gått fem månader. Jag hade kunnat isolera själv på tio minuter.

Enligt Gavlegårdarna har de lagt ut fällor och isolerat röret på olika sätt innan. En snickare skulle komma och sätta upp en träskiva som isolering på eftermiddagen i går.

Tre grannar i hyreslängan på Glimmervägen har klagat på möss, enligt Gavlegårdarna.

Hyresgästföreningens Tove Malmrot:

– Det är alltid hyresvärdens ansvar att erbjuda hyresgästen ett fullgott hem. Vi kan hjälpa till att begära ett åtgärdsföreläggande till hyresnämnden om de inte är nöjda med skadedjursbekämpningen.

Rolf Wickenberg på Anticimex Gävle berättar om gnagarläget i staden.

– Våra fyra tekniker har ett 20-tal jobb om dagen under hösten och många av dem gäller möss. De finns över hela Gävle, men framförallt i villaområden och lite utanför stadskärnan, som i Sätra. Möss söker sig in till värmen i våra hus.

Mer läsning

Annons