Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blixterz gör succé på Youtube

/
  • Tonårskillarna i Blixterz har funnits i knappt ett år. Videon som lades ut på Youtube har mer än 83000 visningar.Foto: Privat

En video med Blixterz från Hedesunda har blivit populär på Youtube. Den har genererat över 83 000 visningar och mängder av kommentarer.

– Vi är väldigt förvånade, säger 14-årige pianisten Andreas Bergström Östling.

Annons

Bandet har funnits i knappt ett år och spelar i första hand covers av Johnny Cash och Jerry Lee Lewis. I våras när bandet repeterade ”Great balls of fire” i Ansgariikyrkan i Sevallbo filmade en av killarnas föräldrar.

Klippet lades ut på Youtube och för några veckor sedan märkte bandmedlemmarna vilken spridning filmsekvensen hade fått.

– Roligt att många har tittat på det. Vi är väldigt förvånade, säger Andreas Bergström Östling.

Han är 14 år och spelar piano i bandet, jämnårige Jesper Blixt spelar gitarr och 17-årige Marcus Blixt sjunger och spelar bas. Bandets fjärde medlem, 17-årige gitarristen Simon Sundbom, var sjuk när videon spelades in.

Under sommaren har Blixterz spelat på flera ställen i Hedesunda, bland annat på ett sommarkafé i Sevallbo. Att bandets rykte sprids i grannbyarna är lättare att förklara än det oväntade genomslaget på Youtube.

Killarna själva har ingen teori om varför videon har blivit så populär och gett upphov till ett 30-tal kommentarer varav flera är på engelska. Men nu tänker de rida på framgångsvågen.

– Det kan bli en ny video så småningom, säger Andreas Bergström Östling.

Mer läsning

Annons