Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blomstret öppnade dörren

/
  • – Det borde byggas fler kollektivhus, tycker Gun-Britt Hall, ordförande i Blomstret som hade öppet hus på lördagen.
  • – Det borde byggas fler kollektivhus, tycker Gun-Britt Hall, ordförande i Blomstret som hade öppet hus på lördagen.
  • Medlemmarna ordnade loppis och Minna Nordgren hade röjt i sitt rum. Det bästa med Blomstret är lekkamraterna, sa hon. De vuxna tycker att det bästa är att de slipper laga mat, trodde Samuel Nessén.

Loppis, fika och möjlighet att titta in i någon lägenhet.

Det var attraktionerna när Kollektivhuset Blomstret hade öppet hus på lördagen.

Annons

Kollektivhusföreningens ordförande Gun-Britt Hall visar gärna runt i de gemensamma utrymmena i bottenvåningen på Blomstret. Det är ett fantastiskt hus, tycker hon:

– Här har vi kafé, här har vi innebandyrum och byggrum för barnen. Vi har övernattningsrum, bastu, eget gym, stor härlig tvättstuga och här är husets hjärta, köket och matsalen. Vi har precis fått nya proffsugnar som vi håller på att lära oss, visar hon.

– Och titta vilken fin gård vi har!

Om man bor i Blomstret förbinder man sig att laga mat eller diska sex timmar i månaden. I gengäld kan man äta för 26-30 kronor varje vardag. På helgerna kan man hyra matsalen för egna fester.

– Man äter bara i matsalen om man vill, man kan ta upp maten till lägenheten om man föredrar det. Men jag tycker det är väldigt skönt med den enkla vardagskontakt som man får genom att äta tillsammans, säger hon.

Gun-Britt Hall bara bott i Blomstret ett år, men tycker att hon hittat det perfekta boendet:

– Jag letade efter en lägenhet med hiss, och kände direkt att här ville jag bo. Det finns en värme och omtanke i det här huset. Man borde bygga fler kollektivhus, tycker jag. När jag berättar för mina vänner hur det är att bo här, säger de att så här vill de också bo, säger Gun-Britt Hall.

Mer läsning

Annons