Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blött krig på lägret

/
  • Nora Wirdeby tog rygg på ledaren Axel Klang för att komma till maten.
  • Ida Wärefors hällde en hel flaska vatten över ryggen på Viktor Erlandsson men Viktor var redan så kall och blöt så han märkte knappt attacken.
  • Ansiktsmålning var en av alla aktiviteter på sommarkulan.

Det rådde fullt krig på Testebovallen i går. Vattenpistolerna tömdes och fylldes, gång efter gång. Innan leken var över fanns inte en torr unge så långt ögat kunde nå.

Annons

Ida Wärefors från Hagaström, är med på Sommarkulan för tredje året. Hon älskar vattenkrig när alla skjuter mot alla. Hon har precis fyllt på en vattenflaska och är på väg ut mot den stora planen när hon får syn på Viktor Erlandsson, Sätra. Ida smyger upp bakom och skvätter ur hela vattenflaskan mot Viktor. Men Viktor lommar bara vidare mot båset där han har sina torra kläder. Han skakar lite av kyla trots att solen skiner för fullt. Men så är han dyngsur från topp till tå.

– Bössan funkar inte, säger han lite trumpet. Vi har jättekul men jag fryser. Jag har lärt känna flera nya.

Josefin Moberg, Hagaström, tycker också om att bli våt. Som favoriter på daglägret har hon vattenkriget och att bada.

– Det är första året för mig. Alla från vår skola är med, säger hon med glada ögon.

En vecka har redan gått men Josefin har ytterligare en vecka att se fram emot.

– Nu ska jag kolla fotbollscupen. Vi har ett lag med.

Axel Klang kommer lunkande från fotbollsplanen med Nora Wirdeby på ryggen. Strömsbrokillen Axel är med som ledare för första gången. Han spelar fotboll med Hille men behövde ett sommarjobb.

– Det är kul. Lättförtjänta pengar. Nu ska vi gå och äta.

Nora klänger sig fast i den breda ryggen och bara myser när Axel lunkar vidare. Sommarkulan har blivit tradition. Idrottsföreningarna i de olika stadsdelarna står för fotboll, lekar, badturer och mycket annat.

Tanken är att det ska vara så billigt som möjligt så att alla kan vara med. Därför är både socialtjänsten och kultur och fritid med och finansierar. I år är det 600 barn som kommer att delta. I går fanns många av dem på Testebovallen på Sommarkulans dag då alla barn från de olika stadsdelarna träffades för att titta på brandbil och ambulans, för att få ansiktet målat eller rida ponny, för att delta i vattenkrig och äta korv eller för att bara få vara tillsammans, träffa nya kompisar och bara ha kul.

Mer läsning

Annons