Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bockbranden förevigad på ett annorlunda sätt

I helgen tog en person på sig bockbränningen och presenterade en annorlunda form av bildbevis. Tillhör dessa ben de fyra som satte eld på benet?

Annons

Sent i onsdags kväll brann årets julbock. Är man osäker på tiden kan man titta närmare på fotot ovan. Där står nämligen tidpunkten intatuerad på vad som förefaller vara fyra mansben, tillsammans med datumet och bilden på en bock omgärdad av lågor.

I lördags laddades bilden upp på internetforumet Flashback av en användare som hävdar att han eller hon tillsammans med tre medhjälpare ligger bakom årets bockbrand.

Polisen som fortfarande saknar någon misstänkta för bockbränningen känner till bilden. Men det finns flera svårigheter med att spåra källan.

– Det är svårt på Flashback att gå tillbaka och titta vem det är som lagt ut vissa saker. Regeln säger att man ska spara sidorna i några dagar, men det görs inte på vissa sidor, säger Mikael Hedström som är presstalesman.

Skulle polisen få tag personerna på bilderna har nydekorerade anklar ett ganska lågt bevisvärde, menar Mikael Hedström. Varken en tatuering eller en bekännelse på nätet räcker för att knyta någon till ett brott.

– Nej det tror jag inte, det är bara indicier. Vi måste bevisa att de varit på brottsplatsen. Även om personen som lagt ut bilden säger att ”det var jag” måste vi bevisa det genom förhör och liknande.

Natten till torsdag uppges fyra män som luktade rök och bensin ha bytt om på en restaurangtoalett, men de hann försvinna innan polisen kom dit. I nuläget vill Mikael Hedström inte utesluta att det var samma fyra män vars ben syns på bilden.

Om förövaren eller förövarna grips riskerar de fängelse och böter på 200 000 kronor.

Enligt en tatuerare som GD varit i kontakt med ska de fyra tatueringarna vara äkta.

Mer läsning

Annons