Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bocken fick uppleva julafton

/

Trots att bocken vid flera tillfällen haft ovälkommen uppvaktning klarade halmjätten sig till julafton. På twitter delade bocken sin glädje över att få uppleva julafton.

Annons

Om det beror på den senaste tidens besök av objudna gäster eller av erfarenhet från tidigare år är svårt att säga, men bocken verkar i det närmaste förvånad över att få se julafton i år. På sin egen twitter skriver bocken: "Jippi, julafton och jag står upp!".

Glädjen över bockens välmående verkar vara delad med många. Både svenska och internationella lyckönskningar nådde bocken via twitter under dagen. Inte minst bockens talesperson, Johan Adolfsson, gläds åt att bocken fortfarande står kvar i sin fulla prakt.

– Bocken verkar glad, i alla fall om man ska tro twitter-flödet. Jag tycker det är fantastiskt att den fått stå så länge, säger han.

Johan Adolfsson tror att bockens framgångar i år beror på bevakningen av bocken och flytten av taxi-väntstället.

– Vi har inte bevakning dygnet runt, det har vi inte råd med. Men vi har mer än tidigare och det verkar ha fungerat. Det känns som att vi satsat på rätt saker, säger han.

Även om bocken överlevt så här långt är det inte över ännu. Den 29 december monteras bocken ner.

– Det är fem dagar kvar, vi får se hur det går, säger Johan Adolfsson.

Flera tidningar runt om i landet har uppmärksammat bockens julafton. Bland annat Aftonbladet, Metro och Sydsvenskan har skrivit om hur Gävles kända jätte överlevt ända till nu.

Mer läsning

Annons