Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boman ångrar nazistflagga

GÄVLE
Ordföranden för landets S-studenter krävde i går att Tommy Boman, kårordförande vid Högskolan i Gävle, avgår.

Annons
Anledningen är en bild på en naziflagga där hakkorset bytts ut mot euro-symbolen.
Tommy Boman lät publicera bilden på ett intranät för moderater, som dock är tillgängligt för allmänheten.
- Jag tycker att Tommy Boman bör avgå, i annat fall kan jag garantera att vi blir många som kommer att arbeta för att han inte blir omvald, dundrar Eric Sundström, S-Studenternas ordförande.

Som Maud
Kravet kommer kort efter debatten under politikerveckan i Almedalen där Maud Olofsson, centerns partiledare, fick klä skott för olyckliga jämförelser mellan EMU, euron och Tredje riket.
Kårordföranden Tommy Boman, som verkar hamna i en liknande debatt, väljer även han att göra en hel pudel och säger nu att det är fel med nazi-referenser:
- Nej så här ska man inte göra, det är rätt olämpligt. Det var en dum provokation från min sida. Jag tog bort den under tisdagen eller onsdagen, säger Boman.
Att han överhuvudtaget lät publicera bilden berodde just på diskussionen i Almedalen och var en uppmaning till de moderata partikamraterna att lyssna på vad som egentligen sägs i debatten, förklarar kårordföranden.

Avgår inte
Boman misstänker att EMU-anhängare bland de egna partikamraterna gjort S-Studenterna uppmärksamma på bilden.
- Det skulle inte överraska mig, säger Tommy Boman, som inte tänker lämna sitt uppdrag som kårordförande.
S-Studenternas bas, som besöker Gävle under lördagen för att kampanja för ja-sidan i EMU-omröstningen, kan tänka sig att dra tillbaka kravet på avgång.
- Även om det var intern provokation hade alla tillgång till den. Men jag tycker att om han har tagit bort den och bett om ursäkt så är det godkänt, säger Eric Sundström.
MATS HEDSTRÖM
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se

Mer läsning

Annons