Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borgis medieelever sände live-tv

/
  • Programledarna Elin Hagelin och Amanda Lindström intervjuar Johan Johansson Hjern. Gotlänningen svarade på några frågor och vann en Gävlebock i halm minsann.

Borgarskolans tredjeringare fick testa på att sända live-tv under skarpt läge på stan i går. Medieelevernas tillställning gick under namnet ”Det luktar bränt” och hade julen som tema.

Annons

Sändningen tog plats i ett tält utanför turistbyrån på Drottninggatan. Det ordnades tävlingar, frågesport och julklappsutdelning.

Inne på turistbyrån spelade jazzlinjetvåor från Vasaskolan egna tolkningar av julsånger. Dessutom visades bandade inslag med Lars-Åke Wilhelmsson och Rolf Lassgård. Sändningen streamades live via webbsajten Bambuser.

– Jag vill försätta eleverna i en riktig mediesituation. Att de får känna på pressen under direktsändning. Alla tycker det är kul så in i helsicke, säger Conny Johansson som är medieproduktionslärare för eleverna.

Elin Hagelin var programledare och drömmer givetvis om att jobba med media. Det kan röra sig om Idol, mode eller nyheter.

– Det har gått bra, trots stressen. Jag är sugen på att jobba som studioman eller assistent i framtiden.

Mer läsning

Annons