Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Börjes dröm om en scen har gått i uppfyllelse

/
  • Bosse, Sören och Hubbe spelade från den nya scenen vid Engesbergs herrgård under invigningskvällen.
  • Det blev en oväntat solig eftermiddag och kväll när den nya scenen vid Engesbergs herrgård invigdes i går. Det provisoriska tältet som skulle skydda artisterna från regn kom inte till användning.
  • – Läget är perfekt. På kvällen har publiken solen i ryggen samtidigt som scenen blir upplyst, säger Börje Wallén som länge har drömt om en scen vid herrgården.

Med Skottes uppsättning av Bockarna Bruse invigdes i går den nya scenen vid Engesbergs herrgård.

– Det var 60 barn på scen, säger en nöjd Börje Wallén.

Annons

För tredje året i rad driver Engesbergs kulturförening herrgården vid den stora gräsplanen. Mottagaren av årets upplaga av kommunens kulturpris, teatermannen Börje Wallén, är vice ordförande i föreningen och har länge drömt om en öppen scen som vänder sig mot havsviken.

– Läget är perfekt. På kvällen har publiken solen i ryggen samtidigt som scenen blir upplyst, säger han.

Ett bidrag från kommunen på 15 000 kronor räckte för att köpa in drygt hälften av virket, resten har föreningen bekostat. Och det är Börje själv som har skruvat ihop scenen.

Den 29 juli har farsen ”Arvet efter Arne” premiär här och sedan spelas föreställningen ytterligare tre gånger. Men de flesta sommarkvällar är fortfarande lediga i bokningskalendern.

– Tanken är att scenen ska vara öppen för alla som vill använda den, musikgrupper, teatergrupper eller andra. Man får låna PA, ljus och ljud av föreningen, säger Börje Wallén.

Det blev en oväntat solig eftermiddag och kväll när den nya scenen vid Engesbergs herrgård invigdes i går. Det provisoriska tältet som skulle skydda artisterna från regn kom inte till användning.

– Läget är perfekt. På kvällen har publiken solen i ryggen samtidigt som scenen blir upplyst, säger Börje Wallén som länge har drömt om en scen vid herrgården.

Mer läsning

Annons