Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bostadsbrist svår nöt att knäcka

Bristen på bostäder för unga var en av frågorna som debatterades i Stadshuset i går.

– Kom med konstruktiva idéer – vi lyssnar, lovade kommunalrådet Roger Persson, MP.

Annons

På plats i spegelsalen fanns representanter från Gävles ungdomsråd, de politiska ungdomsförbunden och ledamöter från kommunfullmäktige.

Alla verkade eniga om att bristen på billiga och mindre lägenheter i Gävle är ett stort bekymmer. Men hur man ska komma till rätta med problemet rådde det delade meningar om.

Niklas Holmgård från MUF föreslog sänkta krav på nyproducerade lägenheter men kunde inte precisera vilka krav han ville göra avkall på förutom att flervåningshus ska ha hiss.

Lennart Sjögren, KD, menade att Gavlegårdarnas dominans i Gävle skrämt bort privata aktörer som skulle ha kunnat bygga hyresrätter.

– Vi har ett stort kommunalt bostadsbolag som lagt sordin på marknaden, menade han.

Men Maritha Engström, V, höll inte med.

– Ni ungdomar ska vara glada att ni växer upp i en kommun med en stor allmännytta. Den har gjort att hyrorna legat relativt lågt här.

Kommunalrådet Roger Persson, MP, ville inte lägga energi på att bråka utan efterlyste konstruktiva förslag som kan leda till en ljusning på bostadsmarknaden.

– Jag är beredd att lyfta på varje sten och det tycker jag också att Gavlegårdarna, bygg- och miljöförvaltningen och politikerna gör, sa Roger Persson, MP.

Mer läsning

Annons