Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra hemtjänst trots ouppfyllda krav

GÄVLE
Hemtjänsten i Hille och Strömsbro har inte personlig planering för pensionärerna, men trots att förvaltningens krav inte uppfylls så fungerar verksamheten bra.

Annons
Det konstaterar Omvårdnad i en rapport. Efter att ha granskat entreprenaderna ser förvaltningen över den egna verksamheten.
Hemtjänstgrupperna får beröm för sitt sätt att utföra arbetet. Att de anställda trivs, låg personalomsättning och en närvarande chef bidrar till det, konstaterar rapporten.
De största bristerna är att pensionärerna inte har personliga planer och individuell planering. Det håller nu på att rättas till.
Omvårdnad anser även att hemtjänstgrupperna inte får överskrida budgeten. Personalstyrkan ska anpassas efter antalet beviljade timmar, vilket innebär personalminskning.

Enkäter
Förvaltningen har också genom enkäter tittat på hur boendestödet för psykiskt funktionshindrade fungerar. De 95 personer som har boendestöd är i de allra flesta fall nöjda. I personalens svar påtalas behov av bättre rutiner och stress, men också god arbetsgemenskap.
Omvårdnad konstaterar att verksamheten fungerar mycket bra, men att samarbetet med andra instanser borde förbättras och arbetssätten dokumenteras.

Mer läsning

Annons