Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra start för Pepparfilm

/
  • Foto: LASSE WIGERT Flygande start. Projektledaren Kent Byman på Pepparfilm kan se tillbaka på ett första halvår som överträffat förväntningarna.

GÄVLEEfter ett drygt halvår är reklamfilmsbolaget Pepparfilm i Gävle etablerat i branschen. Nu startar företaget en filial i Sundsvall och börjar samtidigt bearbeta Stockholmsmarknaden.

Annons
- Vi har haft ett riktigt bra start, säger Kent Byman, projektledare och en av de två anställda i bolaget. De tjänster som de anställda inte klarar av eller hinner med köps in.

Etableringen av en lokal redaktion för TV 4 var en av huvudanledningarna till bolagets start och reklamfilmer för TV-marknaden är bolagets huvudsysselsättning. Gävleborgs län är hemmamarknaden men Pepparfilm har redan gjort filmer som också sänts nationellt, både för Nationalföreningen för Trafiksäkerhetens främjande, NTF, och för Vägverket, den sistnämnda bolagets största produktion hittills.

Lokala företag
- Där gjorde vi allting från idé till färdig produkt. Det är roligt att vi i Gävle kan producera sådant som görs för hela landet, säger Kent Byman.
- TV är fortfarande ett nytt medium, och många tror att produktionerna måste vara dyra. Det är de också - i Stockholm, säger Kent Byman.
- Vi ser att vi har en helt annan prisbild, och vi ser att det finns en marknad i Stockholm även för oss.

Pepparfilm har producerat kortare och längre reklamfilmer för lokala företag och föreningar och gör i genomsnitt två produktioner i veckan. Företaget försöker också se till att en del av materialet kan användas i andra medier, till exempel i radio.

- Vi fungerar som en reklambyrå, säger Kent Byman.

Redigering och färdigproduktion görs i företagets lokaler i Gävle. Pepparfilm är ett dotterbolag till Vidéa, ett bolag med fem anställda som arbetar med beställningsfilmer och interaktiva media. Den verksamheten startade 1987. I Gävle konkurrerar Pepparfilm med två andra produktionsbolag på en marknad som Kent Byman tror kommer att växa ytterligare.

- Jag tror att det här är bara början.

SVEN-OLOF EKMAN

Mer läsning

Annons