Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brända Bocken tar över på Engeltofta

/
  • ”Engeltofta är en pärla”, säger Daniel Carlsson från Brända Bocken som snart tar över restaurang- och hotelldelen på Engeltofta.

Från och med den 28 ­september tar Brända Bocken över restaurang- och hotellrörelsen på Engeltofta.Nu vill de förändra ­verksamheten bland ­annat genom förbättrade ­bostadsmöjligheter.

Annons

En av Brända Bockens ägare som nu är involverad i ägarbreddningen är Daniel Carlsson.

Han säger att de har stora visioner för Engeltofta och planeringen sträcker sig sju-åtta år framåt i tiden.

– Det har inte varit rätt nivå på boendet innan, så det vill vi förbättra betydligt. Då kan vi på sikt också utöka till flerdagarskonferenser, säger Daniel Carlsson.

I höst vill de hålla ruljansen igång med bröllop, dagliga luncher och festvåning.

De vill också fortsätta jobba med den befintliga konferensverksamheten och stundande julbord. Restaurangen kommer även få ett ansiktslyft, men nya tak och uppfräschade toaletter.

Daniel Carlsson berättar att de tar över verksamheten för att utvecklas både som individer och företag. De är fyra stycken som driver Brända Bocken i dag och de har alla känt att de vill ha nya utmaningar och växa.

De tror mycket på Gävle och dess närområde.

– Engeltofta är en pärla. Vi vill att det ska bli en naturlig mötesplats både för ditresta och Gävlebor. Vi ska erbjuda människor mer än vad de får i dag. Det ska inte bara vara en badplats med en à la carte restaurang, säger han.

De andra ägarna Bo Bra Brynäs AB och Nickback 1 Ab, med Anders Bäckström i täten äger fastighetsbolaget. För tillfället kommer Brända Bocken äga 40 procent i driftbolaget, men tanken är att de på längre sikt även kommer att äga delar av fastighetsbolaget.

Mer läsning

Annons